Šodien padalīšos ar vienkāršu un ātru salātu ar pupiņām un krabju nūjiņām recepti, ko var pagatavot vien 15 minūtēs. Šie salāti nav jāvāra, un visas sastāvdaļas ir viegli sasmalcināt.
Precīzas sastāvdaļas atradīsi raksta beigās!
Sāksim gatavot
Svaigo gurķi rūpīgi nomazgā zem auksta ūdens un sagriež mazos kubiņos. Pārliek sagrieztu gurķi lielā bļodā. Tas piešķirs mūsu salātiem svaigumu un kraukšķīgumu.
Pēc tam atveriet iepakojumu ar krabju nūjiņām. Tiem jābūt mīkstiem un svaigiem. Smalki sagrieziet tos un pievienojiet bļodā ar gurķiem. Krabju nūjiņas salātiem piešķirs maigu garšu un patīkamu aromātu.
Atveriet sarkano pupiņu burciņu un noteciniet šķidrumu. Tad ielieciet pupiņas caurdurī, lai notecinātu visu lieko mitrumu. Pupiņas ir lielisks olbaltumvielu un šķiedrvielu avots, kas padara mūsu salātus sātīgākus. Kad liekais šķidrums ir notecējis, pievienojiet pupiņas bļodā ar pārējām sastāvdaļām.
Tagad pāriesim pie zaļumiem. Smalki sagrieziet zaļos sīpolus. Ja vēlaties, varat pievienot dilles – tas piešķirs salātiem papildu garšu.
Lasi vēl: Izvēlies savu pieres tipu un atver durvis savam liktenim
Pievienojiet sasmalcināto sīpolu bļodā ar pārējām sastāvdaļām.
Pārejam pie mērces. Tieši mērce ir šo salātu galvenasi noslēpums!
Šķir otru lapu, lai lasītu tālāk
Tevi noteikti interesēs
- Latviešu skolotāja 36 gadu vecumā apprecējās ar arābu – viņai tajā pašā dienā ”konfiscēja” telefonu
- Sākot ar 23.decembri darbadienas pāriet svētku režīmā: cik stundas vajadzēs strādāt un cik dienas būs brīvas
- Vīrs kritizēja katru kotleti, līdz es to izmainīju – tagad viņš tās gatavo pats un neko nesaka
- Vienkāršā uzkodu salātu kūka ar kūpinātu vistu: gatavojam krāšņu un izcili garšīgu kārtojumu jebkuram svētku galdam
- Leģendārā aktrise Olga Dreģe rītu sāk ar kādu īpašu ”rituālu”, kuru reti kurš latvietis mēdz darīt
- Kāpēc patiesībā nevajadzētu ilgi skatīties kaķim acīs













